Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Sidans innehåll

Lär känna våra medarbetare

I Leksands kommun jobbar över 1500 medarbetare i 200 olika yrkesroller. Lär känna några av oss här och vem vet, kanske är vi dina nya kollegor?

Anna Ringström i sin arbetsmiljö

Vem är Anna?

– Jag är en snart 50 årig förskollärare. Född och uppvuxen i Insjön men kärleken tog mig över kommungränsen och jag bor sen många år i Övre Gärdsjö utanför Rättvik. Jag har två vuxna barn. Jag sticker kanske ut lite från mängden med mina färgglada klänningar, såväl på jobbet som hemma, och min förkärlek att byta hårfärg titt som tätt. Då den närmsta familjen finns i både Insjön och Rättvik så känner jag mig lika hemma i både Leksands och Rättviks kommun.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa är att jobba med alla fantastiska barn. Förskolan är ju det första steget i barnets utbildning och där ska vi lägga grunden till det livslånga lärandet. Jag upplever att ju fler år jag jobbat, ju mer fascineras jag av processen när barnen utvecklas och lär sig nya färdigheter. Den otroliga drivkraft och lust att lära som finns i dessa små individer som gör att de sällan ger upp trots motgångar vilket resulterar i lärande.

Sen önskar jag att alla skulle få samma mottagande på jobbet en vanlig arbetsdag som vi ofta får. Där barnen kommer mot mig redan i hallen och är så glada att just jag kommer till förskolan idag med. Det är riktigt hjärtevärmande.

Vad är det bästa med Leksand?

– Den vackra leksandsdräkten och klingande leksandsmålet som sammanfattar minnen av min barndoms somrar hos mormor Märta i östra Rönnäs.

Om du skulle vara någon annan för en dag, vem skulle du vara?

– President i USA. Då skulle jag kolla upp om skrönan att det finns en bok som endast presidenten får läsa där sanningen bakom alla hemligheter i historien ska finnas nertecknade. Skulle vara spännande läsning tänker jag.

Edvin Forsberg

Vem är Edvin?

– Jag är 38 år och bor med min snart 9 åriga son här i Leksand. Älskar att laga och äta mat, gärna med ett gott vin till. Lyssnar nästan jämt på musik eller någon rolig podcast. Jag skrattar ofta och mycket!

Vilka är de tre roligaste sakerna med ditt jobb?

– Att det är så varierande med mycket problemlösning, att få träffa alla användare i de vitt skilda verksamheterna och skoja med kollegorna.

Vad är det bästa med Leksand?

– Lugnet och omgivningarna, det är väldigt vackert här.

Om du skulle vara någon annan för en dag, vem skulle du vara?

– En till svår fråga. Elon Musk kanske, och bara spendera dagen med att be om ursäkt till folk!

Sidan uppdaterad: