Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Medborgarnas förslagslåda

Du som är bosatt i Leksands kommun har möjlighet att påverka den politik som förs i kommunen. I medborgarnas förslagslåda kan du lämna egna förslag på förändringar inom kommunens verksamhetsområden. Förslag som sedan lämnas till de politiska partierna.

Lämna förslag till politikerna

Tanken med medborgarnas förslagslåda är att det ska bli enklare för medborgarna att lämna egna förslag till direkt till politikerna. Medborgarnas förslagslåda har ersatt möjligheten att lämna medborgarförslag till kommunfullmäktige.

Ditt förslag kan handla om vad som helst som kommunen kan besluta om. Tänk på att det bör handla om ett konkret förslag på något som kan förändras.

Om det du vill framföra snarare handlar om att lämna synpunkter eller klagomål på kommunens verksamheter kan du istället använda vår tjänst Tyck till.

Lämna förslag via formulär

Du lämnar ditt förslag genom att använda det digitala formuläret. Du har möjlighet att bifoga filer på max 4 mb, om du till exempel har bilder som förklaring eller har skrivit ditt förslag i en annan form. Godkända filformat är jpg, png, pdf, xls, xlsx, doc och docx.


Skriv en rubrik på ditt förslag.

Skriv ditt förslag i fältet.


Skriv ditt namn i fältet.

Skriv din bostadsadress i fältet.

Skriv din e-postadress i fältet.

Skriv ditt telefonnummer i fältet.

Lämna förslag via blankett

Vill du inte använda formuläret här på hemsidan finns det möjlighet att lämna in ditt förslag fysiskt i kommunhuset kundtjänst. Där finns en mall tillgänglig med fält motsvarande formulärets. Du kan också ladda ner blanketten för egen utskrift och skicka till Leksands kommun per post.

Blankett för egen utskrift - medborgarnas förslagslåda Word, 58 kB, öppnas i nytt fönster.

Vad händer när mitt förslag har skickats in?

Förslagen skickas vidare till partierna som finns representerade i kommunfullmäktige. Om något parti gillar ditt förslag har de möjlighet att driva frågan vidare.

Du kan själv ta kontakt med partiernas representanter i kommunfullmäktige om du har frågor som rör ditt förslag.

Kommunfullmäktiges ledamöter

Förslaget blir offentligt

Ditt förslag registreras i kommunens diarium, där varje medborgare har möjlighet att ta del av det.

Sidan uppdaterad: