Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Längdskidåkning

På Granbergets topp finns pistmaskinspreparerade längdskidspår för skate och klassisk åkning. Här kan du välja att åka allt från 500 meter till mer än tre mil när vintern är vit!

Skidåkare på Granberget med granar tunga av snö.

Spåravgifter och spårstatus

Från och med säsongen 2023/2024 tar vi ut en spåravgift för dig som nyttjar våra skidspår. Vi är glada att kunna erbjuda längdskidspår med hög klass och det är spåravgiften som gör det möjligt.

I webbshopen kan du enkelt betala din spåravgift.

Karta med aktuell spårstatus

Här hittar du information om när längdskidspåren senast preparerades. Kartan hämtas från längdspår.se

  • Klicka på + och - tecknen längst upp till vänster i kartbilden för att zooma in och ut ur kartan.
  • Skidspåren i Leksands kommun är markerade i kartan. Klicka på markeringarna för att få information om när de senast preparerades.

Våra skidspår

Elljusspår

Elljusspåret är 5,5 kilometer långt. Spåret har belysning till klockan 22.00 varje kväll. Vid parkering A, där elljusspåret börjar, finns en värmestuga och en torrtoalett.

Lätt skidåkning - med slogbod och utsikt

För dig som vill ha lätt skidåkning är det lämpligt att starta vid parkering C. Därifrån tar man sig utan så stora nivåskillnader till Granbergs fäbodar, 1,5 kilometer, eller till Utsikten, 4,5 kilometer. Vid Granbergs fäbodar finns en slogbod med eldstad och ved. Väljer man att åka till Utsikten får man en fin vy över Siljan och Leksands samhälle.

32 kilometer via Länken

Den som är ute efter att träna och jaga mil till något lopp kan åka Länkenspåret hela vägen ner till Källberget och tillbaka. Det ger förutom distansen, cirka 32 km, även många meter i höjdskillnad. Då spåret följer i stort sett samma sträckning fram och tillbaka kan man välja att vända när man vill.

Granbergets dagspår, elljusspår och Länken fram till Källan är avgiftsbelagd. Skidåkning vid Källan är inte avgiftsbelagd.

Följ oss på sociala medier

Här hittar du alltid den senaste informationen om vad som händer på Granberget! Följ oss för att hålla dig uppdaterad och inspirerad!

Följ Granberget på Facebook för de senaste uppdateringarna.

Följ Granberget på Instagram och låt oss inspirera dig!

Sidan uppdaterad: