Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Gymnasial lärlingsutbildning:
Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet passar dig som vill utvecklas inom försäljning, marknadsföring, e-handel och entreprenörskap.

Titta på filmen om Försäljnings- och serviceprogrammet.

Bli en del av framtidens handel

Du gillar att skapa goda relationer och vill lära dig mer om kommunikation och hur man tar hand om människor professionellt. Du utvecklar många olika personliga förmågor inom olika områden under din utbildning som kreativitet, social kompetens, kommunikation, problemlösning och samarbetsförmåga mm. Flera förmågor som näringslivet efterfrågar.

Gymnasial lärlingsutbildning

Som lärling gör du mer än halva din gymnasietid ute i yrkeslivet. Lärlingsutbildning är en annan form av gymnasiestudier och det krävs att du som lärling är målinriktad och motiverad för ditt valda yrke.
De gymnasiegemensamma kurserna läser du på skolan två dagar i veckan och dina yrkeskurser gör du på din lärlingsplats tillsammans med din handledare och yrkeslärare tre dagar i veckan. Det bidrar till att du får goda yrkeskunskaper och växer in i ditt yrke. Många elever får erbjudande om anställning efter avslutade studier på sin lärlingsplats.

Utbildningen ger dig en yrkesexamen och grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Lärlingsbidrag från CSN

Förutom ditt studiebidrag är du som lärling också berättigad till ett lärlingsbidrag från CSN som kompensation för luncher och resor under dina yrkesdagar.

Lärling kan inte kombineras med NIU-ishockey, baseboll/softboll eller LIU med idrottsutövning på skoltid.

Jobb efter utbildningen

När du är klar med din utbildning på Försäljnings- och serviceprogrammet kan du arbeta som bland annat:

  • Butikssäljare
  • Inköpsassistent
  • Marknadsassistent
  • Egen företagare

Sidan uppdaterad: